aşure.malzemeler 1su bardağı aşurelik buyday
1 fincan pirinç
1/2 su bardağı kuru fasulye
1/2su bardağı nohut
1/2su bardağı üzüm
10 adet kuru kayısı
4-5 su bardağı toz şeker
tuz
süslemesi
kuru kayısı
nar taneleri
kuru incir
ceviz
badem
fındık
tarçın
yapılışı bugdayı,nohudu,fasulyeyi ayrı ayrı akşamdan ıslatın
ve haşlayın. üzümü ,kayısıyı ıslatıp bekletin pirinci 10 dakika kaynatın
tencerede haşladığınız buydayın üzerine ayrı haşladığınız nohut ve fasulyeyi koyun
suyunu karerleyin tuz serpin pirinci ekleyin.
hepsi birlikte piştikten sonra kayısıları istediğiniz büyüklükte doğrayın üzümle birlikte
kaynayan karışıma ekleyin 15dakika daha kaynatın şekeri ilave edin.
istenilen kıvama gelince ateşten alın kaselere boşaltıp üzerini süsleyin afiyet olsun.
Zerde
MALZEMELER
1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI SAFRAN
1 TUTAM ZERDE ÇAL
1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
2 YEMEK KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ
2 YEMEK KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK İÇİ
YAPILIŞI
Kuş üzümlerini ılık suda bekletin pirinci yıkayın, üzerine
3 bardak su koyun kısık ateşte pişirin
3 kaşık suya safranı karıştırın
safranı vezerde çalı pirince ekleyin şekeri ilave edin
2 bardak su koyduktan sonra kaynatın.
nişastayı su ile ezin zerdeyi karıştırarak içine dökün
kıvamını konturol edin muhallebi kıvamına gelince
sıcak su ilave ederek 15 dakikadaha kaynatın. servis tabağına alarak
üzerini üzüm ve fıstıkla süsleyin afiyet olsun.
11 Ocak 2008 Cuma
aşure ve zerde resmi ve tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Hd porn videos shot in 4k quality and 5k quality youporn porno 5k quality newly opened porn sex
Yorum Gönder