12 Ocak 2008 Cumartesi

künefe tatlısı

Malzemeler
200 gr Tel Kadayıf
50 gr Tuzsuz Dil Peyniri
4 Çorba Kaşığı Tereyağı Yapılışı Tereyağından 1,5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıflerı ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın
Künefeyi pişireceğiniz tep sinin dibini yağlayarak kadayıfların yarısını yerleştirin. Uzerine dilimlenmiş dil peynirini ko yun. En üst kısma yeniden kadayıf döşeyerek ılık fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Bir yüzü kızaran kadayıfı tekrar yağlanmış tepsiye ters yerleştirerek bu yüzünü de kızartın.
İki yüzü kızaran kadayıfı fırından alarak fazla ağdalanmamış soğuk şurubu sıcak künefenin üzerine dökün. Servis yapın.

Hiç yorum yok: