23 Ocak 2008 Çarşamba

hamsili pilav



Gereçler:
1 KG HAMSİ (AYIKLANMIS)
500 GR PİRİNÇ
2 ORTA BOY SOĞAN
KUŞ ÜZÜMÜ
DOLMALIK FISTIK MAYDONOZ
KIRMIZI PUL BİBER
KARABİBER
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
50 GR TEREYAĞ
1 SU BARDAĞI SU

Yapılışı:SERVİS TEPSİSİNİ ÖNCE YAĞLAYALIM.SONRA AYIKLANMIŞ HAMSİLERİ TEPSİNİN ORTASINDAN BASLAYARAK KENARLARDA DAHİL OLMAK ÜZERE GÜNEŞ BİÇİMİNDE DİZELİM.YALNIZ HAMSİNİN SIRTI TEPSİYE GELECEK.TAMAMLANDIKTAN SONRA SOĞANI İNCE İNCE DOĞRUYORUZ VE HAFİF PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVURUYORUZ.YIKANMIŞ PİRİNCİ,BAHARAT,ÜZÜM,FISTIK,BİR MİKTAR HAMSİ VE SUYU İLAVE EDEREK HAFİF ATEŞTE PİŞİRİYORUZ.PİŞEN PİLAVI TEPSİYE DİZİLEN HAMSİNİN ORTASINA YAYIYORUZ VE PİLAVIN ÜSTÜNÜDE KALAN HAMSİLER İLE KAPATIYORUZ.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180-200 DERECELİ FIRINDA HAMSİLER PEMBELEŞİNCEYE KADAR KIZARTIYORUZ.

AFİYET OLSUN.

Servis Önerileri: HAMSİLE SIK ARALIKLARLA DİZİLİRSE DAHA HOŞ BİR GÖRÜNTÜ OLUR ÇÜNKÜ PİŞEN HAMSİLER UFALIYOR VE BİRBİRİNDEN AYRILIYOR.


alıntı

Hiç yorum yok: