MALZEMELER:
- Yarım kilo havuç
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 paket petibör bisküvi
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı fındık veya ceviz
- Hindistancevizi
HAZIRLANIŞI: Havuçlar temizlenip rendelenir, 1 çay bardağı su ile 1 su bardağı şeker eklenir, havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Bisküviler robottan geçirilip un haline getirilir, fındıklar çok küçük olmayacak şekilde robottan geçirilir. Havuçlar derin bir kaba alınır un halindeki bisküviyle karıştırılır. (Havuçlar çok sulanmışsa suyu süzülür) Bu karşıma çekilmiş fındık eklenir ve yoğurulur, ceviz büyüklüğünde toplar yapılır bunlar hindistancevizine bulanır, hamur bitene kadar bu işlem tekrarlanır servis tepsisine dizilir.
alıntı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder