8-10 Adet arpacık soğan
8 Adet taze soğan
1 Adet havuç
Yarım demet dereotu
6 Adet marul yaprağı
Tuz
Hazırlanışı
- Eti tencereye yerleştirin.
- Suyunu salıp, çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
- Arpacık soğanları soyup ete ilave edin ve 1 saat daha pişirin.
- Havuç, taze soğan ve dereotunu yıkayıp doğrayın.
- Ete, tuz ve sebzeleri ilave edip 20 dakika daha pişirin.
- Arpacık soğanları yemeğin içinden alıp, sonra kullanmak üzere ayırın.
- Maruk yapraklarını yıkayıp haşalyın.
- Düz bir zemine yayıp, pişirdiğiniz etli karışımı yapraklara paylaştırın ve sarın.
- Ayırdığınız arpacık soğanla birlikte sıcak olarak servis yapın.
alıntı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder