23 Ocak 2008 Çarşamba
hindi dolması
Gereçler:1 hindi ( 5 kg ağırlıkta)
2 baş soğan
1 baş havuç
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 yemek kaşığı tuz
İç pilav:
1 kg pirinç
2 büyük soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı sıvıyağ2 yemek kaşığı fıstık
3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tepeleme yemek kaşığı tozşeker
Tuz-karabiber-tarçın-bahar
1 demet dereotu
1,5 lt hindi suyu ( Fazla yağı alınmış)
500 gr kestane
Yapılışı:1. Tüyleri ve içi temizlenmiş hindiyi önce alazlayın. Bacaklarını gerisine geçirip içini ve dışını iyice yıkayın. Katısını, ciğerini içine koyup bol suyla ateşe oturtun. Dörde bölümüş soğan, havuç, tuz ve karabiber katıp önce hızlı sonra yavaş ateşte etler yumuşayana dek pişirin.
2. Pişen hindiyi bir fırın tepsisine alın; içinden katısını ve ciğerini çıkartın. Hindinin üzerine 1 limon suyu ve 1 tatlı kaşığı şeker karışımından sürün.
3. Pirinci önce yıkayın sonra da sıcakca suyla 30 dk bekletin. Soğanları incecik doğrayıp fıstıklarla beraber tereyağı ve sıvıyağda hafifçe kavurun. Sonra süzülmüş pirinci katıp 5-10 dakika daha karıştırarak kavurun.
4. Kestanelerin kabuklarını çizip tavada veya fırında kızartarak dış ve iç kabuklarını çıkartın.
5. Kavurduğunuz pirince tuz, karabiber, tarçın, bahar, şeker, yıkanmış kuşüzümü, kestane ve 1,5 lt hindi suyu koyup, önce hızlı sonra yavaş ateşte, suyunu çektirin. Kıyılmış dereotu katıp, üstü kapalı olarak 15-20 dk demlendirin.
6. Hindiyi fırında çevirerek kızartın. Sonra büyük bir tepsiye alın; çevresine iç pilav koyun. Hindinin boynunu ve ayaklarını süslü kağıt veya folyoyla süsleyin. Hindiyi dilimler halinde kesin ve pilavla birlikte servis yapın.
alıntı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder