skip to main |
skip to sidebar
kaşarlı mantar dolması
Gereçler:16 iri mantar100 gr. jambon150 gr. yoğurt50 gr. domatesli, çeşnili veya karabiberli kaşar peyniri3 yemek kaşığı mayonez100 gr. havuç100 gr. kereviz1 soğan2 diş sarmısak3 yemek kaşığı sıvı yağTuz, karabiber1/2 tatlı kaşığı kırmızı biber2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Yapılışı:Mantarların kopardığınız saplarını ince ince kıyın. Yine ince doğranmış kereviz, havuç ve soğanı 2 yemek kaşığı yağda kavurun, tuz karabiber serpin. Daha sonra mantar saplarını, sarmısak, jambon ve kaşarı ekleyin. Mantarlara fırçayla sıvıyağ sürüp içlerine bu karışımı yerleştirin. Sıcak fırında 10-12 dk. pişirin. Yoğurt ve mayonezi karıştırıp tuz, karabiber ve kırmızı biber ilavesiyle mantarların yanında servise sunun.
alıntı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder