4 Dilim pastırma
1 Çorba kaşığı sirke
1-2 Dal taze soğan
1 Paket brüksel lahanası
5-6 Adet arpacık soğan
8 Adet taze patates
4 Diş sarımsak
1-2 Kepçe sıcak su
6 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çay kaşığı kekik
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
- Sarımsakları ezip 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber ve kekikle karıştırın.
- Biftekleri bu karışımda 15 dakika bekletip süzün.
- Her bifteğin üzerine 1 dilim pastırma yerleştirip rulo şeklinde sarın ve ortasından kürdanla sabitleyin.
- Tavada 3 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırın.
- Rulo etleri ekleyip, çevirerek her tarafını kızartın.
- Sirke ilave edip, ateşten alın.
- Taze soğanların yeşil kısımlarını yıkayın.
- Etleri delikli kepçe ile tavadan alıp, taze soğanla bağlayın ve kürdanları çıkartın.
- Brüksel lahanası ve arpacık soğanları temizleyin.
- Diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün.
- Patatesleri soyup yıkayın.
- İri parçalar haline doğrayıp diri kıvamda haşlayın ve suyunu süzün.
- Tüm sebzeleri kalan 1 çorba kaşığı sıvıyağda sote edin.
- Rulo etleri sebzelerin arasına yerleştirin.
- Sıcak suyu ilave edip, tuz ve karabiber serpin.
- Kapağı kapalı olarak suyunu hafif çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
- NOT : Brüksel lahanasını kolayca ayıklamak için sert sap kısımlarını bıçakla kesip dış yapraklarını elinizle soyun.
- Akan suyun altında yıkayıp süzün.
alıntı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder