23 Ocak 2008 Çarşamba

Sebzeli Rulo Et

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 4 İnce dilim dana biftek
4 Dilim pastırma
1 Çorba kaşığı sirke
1-2 Dal taze soğan
1 Paket brüksel lahanası
5-6 Adet arpacık soğan
8 Adet taze patates
4 Diş sarımsak
1-2 Kepçe sıcak su
6 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çay kaşığı kekik
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
  • Sarımsakları ezip 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber ve kekikle karıştırın.
  • Biftekleri bu karışımda 15 dakika bekletip süzün.
  • Her bifteğin üzerine 1 dilim pastırma yerleştirip rulo şeklinde sarın ve ortasından kürdanla sabitleyin.
  • Tavada 3 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırın.
  • Rulo etleri ekleyip, çevirerek her tarafını kızartın.
  • Sirke ilave edip, ateşten alın.
  • Taze soğanların yeşil kısımlarını yıkayın.
  • Etleri delikli kepçe ile tavadan alıp, taze soğanla bağlayın ve kürdanları çıkartın.
  • Brüksel lahanası ve arpacık soğanları temizleyin.
  • Diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün.
  • Patatesleri soyup yıkayın.
  • İri parçalar haline doğrayıp diri kıvamda haşlayın ve suyunu süzün.
  • Tüm sebzeleri kalan 1 çorba kaşığı sıvıyağda sote edin.
  • Rulo etleri sebzelerin arasına yerleştirin.
  • Sıcak suyu ilave edip, tuz ve karabiber serpin.
  • Kapağı kapalı olarak suyunu hafif çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.
  • NOT : Brüksel lahanasını kolayca ayıklamak için sert sap kısımlarını bıçakla kesip dış yapraklarını elinizle soyun.
  • Akan suyun altında yıkayıp süzün.

    alıntı

Hiç yorum yok: