23 Ocak 2008 Çarşamba

Kuzu Tandır

MalzemelerMutfak Zorluk 1Süre 30 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 800 Gr kuzu kol
2 Adet domates
2 Adet havuç
2 Adet kuru soğan
1 Demet maydanoz sapı
2 Adet sivribiber
1 Çay bardağı etsuyu
Ayçiçek yağı
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı
  • Ön hazırlık olarak domateslerin, soğanların ve havuçların kabuklarını soyun.
  • Geniş bir fırın tepsisinin içine kuzu budunu, soğanları, havuçları, domatesleri, sivribiberi ve maydanoz saplarını yerleştirin.
  • Tuz ve karabiber serpip ayçiçek yağını gezdirin.
  • Tepsiyi 200 dereceli fırına koyun ve et yumuşayana dek pişirin.
  • Tepside bulunan sebzeleri ayırarak, hepsini mikserden geçirin.
  • 1 çay bardağı etsuyunu ekleyerek püre haline getirin.
  • Servis tabağına püreyi ve eti yerleştirip servis yapın


    alıntı

Hiç yorum yok: