Malzemeler:
5 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı şeker
1 çay kaşığı karbonat
1/2 tereyagi
1 çay bardağı zeytinyağı
un ve irmik
Şurup malzemesi:
3 su bardağı şeker,2 1/2 su bardağı su.
Hazırlanışı:
tereyagini eritin, yumurtayı şekerle karıştırıp yağları ilave edin. Yoğurt, karbonat ve elenmiş unu ve irmigi katarak yumuşakça bir hamur hazırlayın. Ceviz b
uyüklüğünde parçalara ayırıp , elinizin içinde yuvarlayarak yassılatın, ustune bir adet badem veya ceviz
bastiriniz yumurta sarisini azbir sekilde surun.
Tepsiye dizip 190derece ısıtilmis fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuduğunda üzerine hazırlanmış sıcak şurup dökün agzini kapatip 5 dakika demlendikten sonra. Soğuk olarak servis yapın afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder