11 Ocak 2008 Cuma

şeker pare tatlısı


Malzemeler:

5 adet yumurta

3 çorba kaşığı yoğurt

1 kahve fincanı şeker

1 çay kaşığı karbonat

1/2 tereyagi

1 çay bardağı zeytinyağı

un ve irmik

Şurup malzemesi:

3 su bardağı şeker,2 1/2 su bardağı su.

Hazırlanışı:

tereyagini eritin, yumurtayı şekerle karıştırıp yağları ilave edin. Yoğurt, karbonat ve elenmiş unu ve irmigi katarak yumuşakça bir hamur hazırlayın. Ceviz b

uyüklüğünde parçalara ayırıp , elinizin içinde yuvarlayarak yassılatın, ustune bir adet badem veya ceviz

bastiriniz yumurta sarisini azbir sekilde surun.

Tepsiye dizip 190derece ısıtilmis fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuduğunda üzerine hazırlanmış sıcak şurup dökün agzini kapatip 5 dakika demlendikten sonra. Soğuk olarak servis yapın afiyet olsun.

Hiç yorum yok: