1 Adet kuzu böbrek
50 gr karaciğer
2 Su bardağı pirinç
3 Çorba kaşığı çam fıstığı
4 Çorba kaşığı margarin
2.5 Çorba kaşığı kuş üzümü
1 Tatlı kaşığı karabiber
3.5 Yemek kaşığı tuz
12 Su bardağı su
1.5 Yemek kaşığı yoğurt
Kaburganın pişme süresi : 2 saat
Hazırlanışı
- Kaburga kemiği ile derialtı dokusunu birbirinden ayırarak bir cep açın.
- Pirinci bol suda yıkayıp süzün.
- Ciğer ve böbreği yıkayıp zarlarını soyun.
- Küçük küpler halinde doğrayın
- 3 Yemek kaşığı margarini eritip çam fıstığını ekleyin ve sararıncaya kadar kadar kavurun.
- Ciğer ve böbrekleri ilave edip, sote edin.
- Pirinci ekleyip birkaç kez karıştırın.
- Kuşüzümü, biraz tuz ve karabiber ilave edip tekrar karıştırın.
- Hazırladığınız iç pilavı kuzu kaburgası üzerinde açtığınız cebe doldurun.
- Mutfak ipiyle dikerek cep ağzını kapatın.
- Kaburganın sığabileceği bir tencereye suyu doldurup kalan tuzu ekleyin.
- Kaburgayı yerleştirip ağzı kapalı olarak kısık ateşte 2 saat pişirin.
- Kaburgayı fırın tepsisine yerleştirin.
- Kalan 1 yemek kaşığı margarini ayrı bir kapta eritip, yoğurtla karıştırın.
- Etin üzerine sürüp, önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kızartın.
- Sıcak olarak servis yapın.
alıntı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder