23 Ocak 2008 Çarşamba

Kaburga Dolması

MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 35 dk.Kaç Kişilik 16Yöntem 1 Adet kuzu kaburgası (2.200 gr)
1 Adet kuzu böbrek
50 gr karaciğer
2 Su bardağı pirinç
3 Çorba kaşığı çam fıstığı
4 Çorba kaşığı margarin
2.5 Çorba kaşığı kuş üzümü
1 Tatlı kaşığı karabiber
3.5 Yemek kaşığı tuz
12 Su bardağı su
1.5 Yemek kaşığı yoğurt
Kaburganın pişme süresi : 2 saat

Hazırlanışı
  • Kaburga kemiği ile derialtı dokusunu birbirinden ayırarak bir cep açın.
  • Pirinci bol suda yıkayıp süzün.
  • Ciğer ve böbreği yıkayıp zarlarını soyun.
  • Küçük küpler halinde doğrayın
  • 3 Yemek kaşığı margarini eritip çam fıstığını ekleyin ve sararıncaya kadar kadar kavurun.
  • Ciğer ve böbrekleri ilave edip, sote edin.
  • Pirinci ekleyip birkaç kez karıştırın.
  • Kuşüzümü, biraz tuz ve karabiber ilave edip tekrar karıştırın.
  • Hazırladığınız iç pilavı kuzu kaburgası üzerinde açtığınız cebe doldurun.
  • Mutfak ipiyle dikerek cep ağzını kapatın.
  • Kaburganın sığabileceği bir tencereye suyu doldurup kalan tuzu ekleyin.
  • Kaburgayı yerleştirip ağzı kapalı olarak kısık ateşte 2 saat pişirin.
  • Kaburgayı fırın tepsisine yerleştirin.
  • Kalan 1 yemek kaşığı margarini ayrı bir kapta eritip, yoğurtla karıştırın.
  • Etin üzerine sürüp, önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kızartın.
  • Sıcak olarak servis yapın.

    alıntı

Hiç yorum yok: