23 Ocak 2008 Çarşamba

kuzu budu sarması

MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 120 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 1 Adet kuzu budu
1 Tatlı kaşığı biberiye
1 Adet soğan
1 Kahve fincanı mısırözü yağı
1 Çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi
3 Adet haşlanmış havuç
Tuz, karabiber
Bağlamak için : Pamuk ipliği

Sosu için :
1 Kahve fincanı mısırözü yağı
3 Diş sarmısak
1 Çorba kaşığı salça
1 Kahve fincanı sirke
1 Çay bardağı su
Yeterince tuz ve karabiber

Hazırlanışı
  • Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp bütün olarak açın.
  • Soğanı rendeleyin, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı biberiye ve 1 Kahve fincanı mısırözü yağını karıştırıp etin üzerine sürün.
  • Etin üzerine bıçakla çeltikler atın.
  • Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlenmiş havucu koyun ve rulo şeklinde sarın.
  • İple her yerinden sıkıca bağlayın.
  • Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın.
  • Sürekli çevirerek ruloyo hafif kızartın.
  • Bu arada pişirme sosu için tavaya mısırözü yağını alın.
  • Salça dövülmüş sarmısak, 1 Kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir taşım kaynatın.
  • Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın ve hazırladığınız sosu üzerine gezdirin.
  • Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun.
  • Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin.
  • Dilimleyerek servis yapın.


    alıntı

Hiç yorum yok: